7 skäl att dricka citronvatten varje morgon

Att dricka citron­vatten är en populär morgonritual för många människor i hela världen. Här en lista med 7 skäl att göra det – och det finns säkert många fler.

  1. Förbättrar matsmältningen: Citronjuice kan lindra matsmältningsbesvär, halsbränna och uppblåsthet. Den bidrar till att få igång magen på morgonen och stimulerar gallaproduktionen. Citronjuice hjälper också till att skölja ut gifter från magtarmkanalen.
  1. Stärker immunförsvaret: Citronjuice är rik på C-vitamin, vilket bygger upp immunförsvaret och bekämpar förkylning och influensa.
  1. Ökar energinivån: Citronvatten ger dig en omedel­bar energiboost och höjer humöret i början av dagen.
  1. Gynnar viktminskning: Även om citronvatten i sig inte är ett mirakelmedel för viktminskning kan det hjälpa dig att uppnå snabbare och långsiktiga resultat. Citronvatten är mättande och motverkar småätande mellan måltiderna.
  1. Är antibakteriell och antiviral: Citroner har antibakteriella och antivirala egenskaper. De hjälper till att bekämpa influensa och förkylning och kan lindra halsont.
  1. Bra för hjärnan: Det kalium som citron innehåller är bra för hjärna och nerver. Citronvatten kan hjälpa dig att behålla mentalt fokus och dämpa stressymtom.
  1. Motverkar cancer: Citronens antioxidanter minskar risken för flera typer av cancer.

 

Källa:
https://curejoy.com/content/reasons-drink-lemon-water-every-morning/