Gå ner i vikt med citron och ingefära

Citroner och ingefära kan ge viktminskning och plattare mage

En hälsosam livsstil är en förutsättning för att kunna gå ner i vikt. Kosten kan kompletteras med citron och ingefära som är nyttiga och dessutom sägs ha en positiv effekt på vikt­minsk­ning och fettförbränning.

Om du vill gå ner i vikt bör du först se över din livsstil och dina dagliga vanor. Genom att förbättra sin kosthållning och skaffa sig en mer aktiv livsstil kan man uppnå målet att få ett hälsosammare midjemått.

När det gäller kosten finns det ingen mirakelkur – att börja med någon av de frukter, bär eller örter som är kända för sin viktminskande effekt sam­tidigt som man fortsätter att äta stora mängder fett och socker kommer inte att fungera så bra.

Kanske har du hört att citron och ingefära – tillsammans eller var för sig – kan hjälpa till att öka fettförbränningen. Citron och ingefära kompletterar varandra och ingående i en sund kosthållning kan de öka chanserna att uppnå och behålla sin målvikt.

Citron
Citronen har en vätskedrivande effekt som är avgiftande och främjar fettförbränningen. Den är rik på C-vitamin som har flera viktiga funktioner i kroppen och fungerar som en antioxidant. Eftersom citronen är sur främjar den matsmält­ningen.

Ingefära
Ingefäran är en rot med lång tradition inom läke­konsten. Den används för att motverka inflammationer, förbättra matsmältningen och sänka kolesterolvärdet. Vissa använder den för att specifikt minska fettet runt magen för att få en plattare mage.

Här är tre enkla sätt som sägs åstadkomma viktminskning med hjälp av bland annat citron:

1. Ett glas varmt vatten med citron på morgonen

Att dricka citronvatten på morgonen är hälsosamt på flera sätt. Det fungerar avgiftande, är bra för magen, bränner fett och ger nyttiga C-vitaminer. Eftersom drycken är varm ökar kropps­tem­pera­turen något, och rätt sorts termogenes – värmeproduktion i kroppen – aktiveras så att fettförbränningen startar.

2. Citronsaft, cayennepeppar och lönnsirap

Denna enkla blandning anses vara fettför­brännande. Drycken är renande och kryddan påskyndar ämnesomsättningen. Blanda en nypa cayennepeppar och en matsked lönnsirap i saft från pressad citron. Drick detta tre gånger om dagen i tio dagar för att minska i vikt.

3. Citronvatten med ingefära

Den här drycken är en klassiker och används för att bränna fett, förbättra matsmältningen och minska ansamling av vätska i kroppen och inflammationer. Ett sätt att tillreda den: Blanda saften av två pressade citroner med lite hackad ingefära. Koka upp detta hastigt och tillsätt sedan en liter vatten och ett par bitar tvättat citronskal. Häll drycken i en flaska och drick ett glas före måltiderna under dagen.

En del anser att fler vetenskapliga studier behövs om den fettförbrännande förmågan hos citron och ingefära. Till dess kan vi iallafall konstatera detta: Att dricka tillräckligt med vatten, som dessutom har en fräsch smak av citron och ingefära utan att tillföra nämnvärt med kalorier, kan i sig dämpa sötsuget, är bra för matsmältningen och kan göra det lättare att skaffa sig en sund livsstil som kan leda till viktminskning.

 

Källa:
steptohealth.com/5-ways-lose-weight-using-lemon-and-ginger/